torsdag 15 juli 2010

Oj då, två veckors sedan man blogga sist. Har helt glömt bort det.

Så vad skall jag börja med. Kan ju gå från idag och bakåt, så mycket jag minns. Idag har jag varit i Metzingen igen =) Handlade lite ankel sockar och t-shirts. Metzingen är helt underbart dock så tar det banne mig 3 timmar att ta sig fram och tillbaka med tåg. Det är inte acceptabelt, när det bara tar cirka 30 minuter med bil. Var är världen på vägen. Eller varför har jag inte bil. Saknar bil så.

På kvällen var det tyska lektion och under denna lektion hände det något underligt. Alltså jag är rätt så van att vara bäst på saker och ting (man måste självfallet skryta på sin egen blogg). Och det är ju ingen fel att vilja vara bäst på saker och ting. Dock är min tyska något jag inte skryter med. Själv tycker jag den är usel. Och idag, i slutet av lektionen, så avslutar vår lärare lektionen med att säga att jag, Martin Olsson, är den bästa eleven på Tyska (hon sa också att en tjej var bra). Hon sa det minst 3 gånger. Helt ofattbart. Mitt föredrag om Porsche måste satt sina spår. Om jag kan något så är det göra fina Power Points, vilket verkar som merparten av alla andra inte kan. De ser ut som skit, alltså då menar jag det. De kör med mörka bakgrundsbilder och dessa innehåller också alla möjliga färger. Sedan över det sätter de dit svart text. Omöjligt att se något. Ingen design försöker de heller ha. Vad är det med folk. Hon föreslog till och med att jag skulle kunna hoppa över nästa nivå och börja direkt med nivå C, som är den sista (sen räknas man som "infödd"). Antingen är jag bättre än vad jag tror, vilket är knappast sant. Något underligt är det. Signade upp mig idag för att fortsätta med min tyska också nu under hösten.

Hm, så om vi går tillbaka i tiden liten. VM i fotboll har ägt rum. Detta var riktigt stort här i Stuttgart, så länge Tyskland var med och kämpade om guldet. Var och såg kvartsfinalen i stan. TV var banne mig inte större än den jag har hemma, men det var kul ändå. Efter matchen, som för övrigt lätt vanns av Tyskland, var tyskarna som galna. Gator var avstängda och de festade hela kvällen och natten lång. Dock efter Tyskland åkte ur VM så var intresserat så gått som bortblåst här nere i Stuttgart. Var och såg finalen i stan också. Vart inte mycket folk. Gillade inte att Holland förlorade. Skyler allt på domaren faktiskt. Inte lite partisk i denna matchen.Var ute och åt på en italiensk restaurang. Så här såg menyn ut från sidan sett =)


Hm, DM (D-mark). Lite konstigt att man inte tryckt upp nya menyer och att priserna inte har höjts på mer än 10 år. Maten var inget vidare heller. Servitören var dock lite rolig. Han antecknade inget utan gick bara runt och tog ordrar. Han kunde gå till tre bord och ta ordrar. Dock så var han tvungen att gå tillbaka till också och fråga vad vid hade beställt, eller han snarare stack sitt huvud genom ett fönster och ropade något på italienska. Till Lars så serverade de förrätten efter huvudrätten. Hm....

Vart på IKEA igen. Min granne Flo ville ha sällskap, så varför inte. Nekar alltid att åka bil. Flos sköna bil kan ses på bilden nedan, det är Flo som lastar. Bilden nedanför föreställer en bil, svår gissat va. Det speciella med denna bil är att den har två Shrek öran (två extra blinkers) på taket. Är visst någon lag på att man måste ha det om man kör barn eller folk. Vad vet jag. Mysko i alla fall.Var ute och spatserade lite. Hittade en Autobahn (eller detta är nog förresten en Bondesstrasse, men i Sverige skulle vi nog kalla det motorväg, till och med hastighetsgränserna är högre på denna väg än på den väg som är skämtsamt nog kallas motorväg). Stod på en bro över Autobahn ett bra tag, ett trevligt nöje faktiskt.


Gick sedan vidare, tills jag såg denna fina byggnad. Detta är BMWs försäljningscenter i Vaihingen. Ställer är enormt!


Är även riktigt snyggt gjort.


Verkstan är också fin. Mmmmmm..... Z4 coupe mmmmmm.....


Fanns riktigt fina bilar där också. Här är en ny Z4. Riktigt underbar bil, en ny favorit för mig.


Självfallet såldes också MINIs. Fanns ett eget center för just dessa bilar.


Finns AUDI och lite andra bilhandlare precis bredvid. Om ni kollar på de två nedanstående skyltar (i samma foto), så kanske ni ser den amerikanska flaggan och det står något om militär. Det är så att det ligger en stor amerikansk militärbas bara några stenkast (runt 20, på riktigt, jag skämtar inte) bort. Var utanför denna basen den 4 juli, Amerikas nationaldag vilket alla borde veta för att se fyrverkeri. Firade denna dag med några amerikaner.Mycket mer har hänt, men nu ska jag sova. Kan säga att vi har fått en ny inneboende här i lägenheten. Han heter Valerio, mer om honom senare och varför han är här och hur han fick rummet.

Tack och hej för den här gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar